Onze Routes

Tourrit met Vespa's

Vanuit La Buena Vida te Putte heeft U de mogelijkheid om een hippe en tijdloze Vespa te huren en daarmee in alle rust en vrijheid rond te toeren. Op een aparte manier ontdek je al het moois wat onze regio te bieden heeft. Van kleine holle landwegen, uitgestrekte valleiën tot bosrijke omgeving van het noorderlijke Vlaamse Brabant. Met zijn tweetjes of met groep beleef je gegarandeerd een geweldige dag op deze makkelijk te besturen Italiaanse klassieker.

We hebben voor U prachtige routes uitgewerkt met onderweg gezellige terrassen en pittoreske dorpjes. Natuurlijk kan je ook je eigen route bepalen of een groepsroute op maat. Na deze aangename tocht kan je nog nagenieten in onze huiskamer privé café of lekker ontspannen in onze wellness faciliteiten. Of dacht u van een luxe buffet, BBQ of lunchpakket of een show cooking.

Het Pallieterrland en “Het wonder van Zimmer “ route.

Geniet van het goede leven! La Buena Vida! Het Pallieterland is het land van de onbezorgde levensgenieter Pallieter en Felix Timmermans′ populaire romanfiguur. Samen met de gemeenten Nijlen, Berlaar, Heist-op-den-Berg en Putte vormt Lier het Pallieterland.
Ondek via deze route het levenswerk van Louis Zimmer. Via de zuiderkempen en de netevallei rijdt deze route naar de Kesselse heide richting het charmante Lier. Ondek in Lier de Zimmertoren met de Jubelklok, de astronomische studio en de Wonderklok.

Mogelijke stopplaatsen:

De Averegten met brasserie
Brasserie 't Schipke met zicht op de netevallei.
“Australian Fine Wines” voor een degustatie en een tappa in de mooie authentieke wijnkelders.
Het Zimmerplein te Lier met vele terrassen.

Rondrit 1

Pater Damiaan en Horst route:

Deze route start ten zuiden van La Buena vida en men rijdt via het mondaine en bosrijke Keerbergen door de geboortestreek van Pater Damiaan.
Het Hagelandse heuvellandschap van het vlaamse brabant richting het kasteel van Horst spreekt tot de verbeelding van het belgische Toscane.
Breng een bezoek aan het Damiaan museum of geniet van het Damiaanbier op één van de vele terrassen. Laat je meeslepen door het landelijke tafereel van de Hagelandse wijngaarden, en geniet van de bloesems in het voorjaar.

Mogelijke stopplaatsen:

“ De Moedermeule te Gelrode” Deze graanmolen werd gebouwd in Mechelen in 1667. Je kan genieten van Hagelandse specialiteiten.

“ Het kasteel van Horst” Deze 13e eeuw waterburcht ligt in de groene vallei tussen de heuvels van het Hageland. Het kasteel van Horst is de thuishaven van de stripfiguur De Rode Ridder.

"Het bed van Napoleon" Hoog in Linden bij het Chartreuzenbos. Boven op een groene heuvel van Linden staat een oud boswachtershuisje. De overlevering wil dat niemand minder dan keizer Napoleon Bonaparte hier ooit de nacht doorbracht. Op de terugweg van een inspectieronde in mei 1810 verdwaalden Napoleon en zijn klein gevolg. Verkleumd en hongerig klopte het gezelschap aan bij de afgelegen hoeve van Jef Tiet.

Rondrit 2

De Mechelse gordel.

Deze route start ten zuiden van La Buena vida en men rijdt via het mondaine en bosrijke Keerbergen naar het historische Mechelen.
Breng een bezoek aan de brouwerij van de Gouden Carolus, bezoek het Speelgoedmuseum of geniet van de Mechelse vismarkt met de vele terrasjes. Mogelijkheid tot combinatie van een stadswandeling met gids. Via de groentenstreek van Sint Katelijne Waver kom je terug.
Mogelijke stopplaatsen:

“De Brasserie” vlakbij het prachtige, beschermde natuurgebied, de Broekelei
Vele terrassen op de Mechelse vismarkt of grote markt.

Rondrit 3

De Groentenroute.

De route rijdt via het zuiden van Mechelen en de Brabantse Kouters en hoort bij de Groene Gordel met talloze akkers en velden. Via het fort van Breendonk (mogelijkheid tot museum bezoek) en de idyllische locatie van het provinciaal domein van de Schorre terug naar La Buena Vida.
Mogelijke stopplaatsen:

“Eetkafee Breendonk” vlakbij de brouwerij van Duvel.

“De Drie rivieren” met zicht op de Rupelvallei.

Rondrit 4

Bloesemroute en bezoek Brouwerij van Haacht.

Deze route start ten zuiden van La Vespa Vida en men rijdt via het mondaine en bosrijke Keerbergen richting Werchter, Gelrode, Aarschot en Haacht.
Laat je meeslepen door het Hagelandse heuvellandschap met de landelijke taferelen van de wijngaarden, en geniet van de bloesems in het voorjaar. Deze route spreekt tot de taferelen van het belgische Toscane.
Breng een bezoek aan de bouwerij van Haacht( op afspraak meer dan 10 personen ) en geniet van één van de vele streekbieren

Mogelijke stopplaatsen:

“ De Moedermeule te Gelrode” Deze graanmolen werd gebouwd in Mechelen in 1667. Je kan genieten van Hagelandse specialiteiten.

Brouwerij van Haacht.

Vespa event tour . (Op voorhand te bespreken)

Deze route start ten zuiden van La Vespa Vida en men rijdt via het mondaine en bosrijke Keerbergen langs het historische Mechelen door naar de groetenstreek van Sint Katelijne Waver.
Breng een bezoek aan de groentenveiling, het Grom te Sint Katelijne Waver of het unieke uiterst zeldzame privé-auto museum Olbrechts waar de laatste vlucht-autos ( Trabant ) van het voormalige Oost Duitsland te bezichtigen zijn. Op de terugweg krijgt u de mogelijkheid om van de eerste lessen te genieten in de golfsport en te oefenen op de pracktice van de Wijnvelden
Mogelijkheden:
Mogelijkheid tot combinatie van een stadswandeling te Mechelen met gids.
Bezoek groetenveiling of ’t Grom ( www.tgrom.be ) op voorhand te bespreken.
Bezoek automuseum ( privé collectie ) op afspraak..
Eerste lessen in de golfsport ( www.dewijnvelden.com ) zijn op voorhand af te spreken en in functie van beschikbaarheid.

Mogelijke stopplaatsen:

De Midzeelhoeve met specialiteit hartige pannekoeken.
“De Brasserie” vlakbij het prachtige, beschermde natuurgebied, de Broekelei
Vele terrassen op de Mechelse vismarkt of grote markt.
“Wdp Bistro” op de golf “de Wijnvelden”.